5 שגיאות נפוצות שעושים אנשים לפני פרישה

הנה חמש שגיאות נפוצות שעושים אנשים לקראת פרישה,
ולצערי עולות להם הרבה פעמים ביוקר.
ממליצה לכם לקרוא, להתעדכן ולהתייעץ עם בעלי מקצוע, על מנת להימנע מהטעות בזמן…

1. לא דורשים את מענקי הפרישה מהמעסיק
הרבה שכירים שפורשים, לא מבצעים בירור מעמיק מול המעסיק במעמד הפרישה, לגבי כלל מענקי הפרישה שמגיעים להם ממנו – ובכך עשויים להפסיד אותם. (יש דברים שצריך לדעת לדרוש כדי לקבל…).

2. ממשיכים לשלם על ביטוחים לא רלוונטיים
פורשים אשר לא דאגו להתאים את התיק הביטוחי שלהם לסטטוס שלהם, עלולים לשלם כספים מיותרים על ביטוחים מיותרים. (כך, למשל, מגיעים אלי אנשים שסיימו לעבוד, אך עדיין ממשיכים לשלם לא מעט כספים על ביטוח אבדן כושר עבודה).

3. ממשיכים לעבוד במשרה מלאה גם אם קיימות עבורם אפשרויות נוספות
אני פוגשת לא מעט אנשים שעל אף שהם כבר עייפים, הם ממשיכים לעבוד במשרה מלאה, מחשש לפגיעה בהכנסות שלהם לאחר הפרישה. מה שחשוב לדעת בהקשר הזה הוא, שבשילוב נכון של עבודה חלקית יחד עם משיכות של קצבת זקנה / פנסיה- ניתן לעבוד פחות ועדיין לקבל הכנסה דומה.

4. ממהרים למשוך כספי קצבאות מבלי לבדוק קודם אילו פטורים ממס מגיעים להם
על מנת לקבל קצבה פטורה ממס, צריך לדעת האם מגיע לי פטור ולדרוש אותו באמצעות הגשת המסמכים הרלוונטיים לרשויות המס. יש לא מעט פורשים המפסידים אלפי שקלים בשנה כתוצאה מאי-מימוש הזכאות שלהם לפטור. בעזרת בירור מקדים וליווי של בעל מקצוע- תוכלו למנוע זאת.

5. לא מתארגנים מספיק זמן מראש ומגיעים לפרישה לא מוכנים
הכנה לפרישה היא תהליך שמכיל בתוכו לא מעט מרכיבים ופעולות- חלקם לוקחים יותר זמן (כמו למשל תהליכים של הגשת מסמכים לקופות ולרשויות ) וחלקם קצת פחות.

על מנת להצליח לממש את כל הזכויות שלכם, לקבל את הפטורים המגיעים לכם, לוודא שיש לכם הכנסה שמספיקה לצרכים שלכם ועוד- מומלץ להתחיל את התהליך כשנה מראש.

שלכם,
עדנה

תוכן עניינים

עוד פרסומים

טיפים ומידע להתנהלות במשבר

נובמבר 2023 אנחנו נמצאים במצב של משבר מתמשך, שמתאפיין בין היתר גם בדאגות כלכליות ולפעמים גם בצורך בקבלת החלטות מהותיות. החלטות שמתקבלות מתוך לחץ וחשש,

שתפו את הפרסום :

עדנה כהן

רוצים להפיק מהכסף שלכם הרבה יותר?
זה הזמן ליצור איתי קשר.